Journalistiek

Corrie van Egmond OSGRelishoppen
Er zijn nog maar weinig plekken waar mensen zonder reclamezuilen en mobieltjes hun tijd doorbrengen. Een moment zonder to-do lijstjes, huishoudelijke taken en appjes. Een plek voor bezinning. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de deuren van deze gebedshuizen? Voor de Gooi- en Eemlander mocht ik een serie religieuze huizen in ’t Gooi en omstreken bezoeken, zoals de synagoge in Bussum en de Oecumenische Streekgemeente in Kortenhoef.

 

Bijna vergeten beroepen
Voor een serie voor de Gooi- en Eemlander over ‘verdwenen en (bijna) vergeten beroepen’, sprak ik onder meer een schillenboer, een voormalig monteur van cacaofabriek Bensdorp, een groenteboer, een wagenmaker en een melkrijder. Mooie verhalen van een wereld kort geleden, maar zo anders dan nu.Melkrijder

 

 

 

 

 

Reisjournalistiek
Voor onder meer Bergen Magazine, Wandelkrant te voet en de dagbladen van de Holland Media Combinatie schrijf ik reisverhalen. Zo beklom ik voor Bergen Magazine de Karpaten in Roemenië, wandelde ik voor Wandelkrant te Voet door Noorwegen en ging ik voor de Holland Media Combinatie naar het Engeland van Downton Abbey. Lees hier een reisverslag dat ik schreef voor de zaterdagbijlage van de kranten van de Holland Media Combinatie, Onbedorven Alentejo.

Downton Abbey

Downton Abbey

Noorwegen

Noorwegen

 

Natuurjournalistiek
Een artikel over nationale vogels of andere onderwerpen voor Roots, artikelen voor het magazine van Flevolandschap, tekstschrijven voor Natuurmonumenten en redactielid van Vogels Junior, het jeugdmagazine van Vogelbescherming Nederland. Met daarin vijf keer per jaar mijn vaste rubriek Buiten Gewoon Beroemd, waarin ik een BN’er interview over zijn of haar relatie met de natuur. Jan Terlouw, Theunis Piersma, Laurentien van Oranje en Milouska Meulens om maar eens een paar te noemen!

Vogelbescherming Nederland

Buiten Gewoon Beroemd

Nationale Vogels

Nationale Vogels