Educatie

Tekst, idee & concept
Ik zit vol met ideeën en plannen; eigenschappen die ik kwijt kan in een breed scala aan educatieve opdrachten. Hier een selectie van teksten en ideeën voor verschillende educatieve doeleinden.

Schoolschrijver
In 2017 was ik een half schooljaar lang Schoolschrijver in Gerkesklooster, in 2018 in Gorredijk, beide in Friesland. Een fantastische erebaan waarin ik basisschoolleerlingen enthousiast maak voor taal en verhaal, in het Fries én in het Nederlands.
www.deschoolschrijver.nl
Verhalen bakken

 

 

 

 

 

 

 

IVN
Een bijdrage aan een serie cassettes voor een ziekenhuis, boordevol leuke spelletjes en activiteiten voor een sneller herstel van kinderen. Thuis en in het ziekenhuis, zoals het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft waar de pilot loopt.
IVN


 


Spreekbeurt Natuurmonumenten
Een spreekbeurtpakket over de natuur, in opdracht van Natuurmonumenten.
Natuurmonumenten

 


Digitale lessen voor Thieme Meulenhoff
Voor Thieme Meulenhoff schreef ik mee aan VerderKijker: digitale lessen natuur en wetenschap. Een mooie aanvulling op de huidige methode NatuNiek. Ook heb ik eindredactie gedaan over de lessen aardrijkskunde en geschiedenis en heb ik de werk- en antwoordbladen opgemaakt.

Verder Kijker Thieme Meulenhoff

 


Interactief kleuterverhaal
Al jaren weet Vogelbescherming Nederland kinderen te verrassen met Beleef de Lente Junior. Webcams begluren elf verschillende broedpaartjes in hun nest tijdens het broeden en het voeden. Om ook de allerjongsten te betrekken bij de magie van broedende vogels, heb ik een interactief verhaal voor kleuters geschreven over de ooievaarskuikens Olga, Otto en Stork. Kinderen mogen tijdens het voorlezen zelf meedoen door geluiden en bewegingen te maken!

Oase Magazine – dagopeningen
Oase magazineVier keer per jaar lever ik een bijdrage aan dagopeningen voor middelbare scholieren aan het Oase Magazine. Columns over natuur en milieu, met een kwinkslag richting het puberbrein.

 

 

 

Hoorspelen bezoekerscentrum Natuurmonumenten
Alle nieuwe media ten spijt: het hoorspel blijft bestaan! Voor het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland schreef ik drie hoorspelen over de rijke historie van de buitenplaatsen. Het kamermeisje van Hilverbeek vertelt zijdelings over de rijke kunstcollectie van familie Six. De tuinbaas van Gooilust bekijkt de nieuwste aanwinst op de uitgebreide verzameling exotische dieren en planten van meneer Blaauw. En de jonkheer Willem van Loon en Anna Louise Agatha van Winter krijgen hoog bezoek; met koning Willem II en Anna Paulowna maken ze een tochtje met het rijtuig over Schaep en Burgh! Hoor je het grind knisperen?

Hoorpelen Natuurmonumenten

Hoorpelen Natuurmonumenten