Voor de Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen! – en ver daarna – heb ik drie mooie programma’s: de Oerstoertour, een minicollege even over evolutie en een avontuur over het ontstaan van de mens. Levendige presentaties, sprankelende PowerPoints, interactieve ‘colleges’, fossielen aanraken, woordzoekers, teken- en schrijfopdrachten en linosnedes rollen is maar een greep van het programma dat ik rondom Gi-ga-groen heb ontwikkeld. Als Schoolschrijver heb ik ruim ervaring met allerhande werkvormen voor kinderen in de groepen 6, 7 en 8.

Oerstoertour – Tijdens mijn Oerstoertour neem ik kinderen mee op een tijdreis naar de laatste ijstijd. In de klas vertel ik hen aan de hand van mijn boek Oerstoer – over de wolharige mammoet en de rest (uitgeverij Ploegsma) het verhaal van grote, uitgestorven dieren, onze voorouders die daar dapper tussendoor liepen en over klimaatverandering toen, nu en later. Klik hier voor een leesfragment. De kinderen komen letterlijk in aanraking met de ijstijd, dankzij de botten en kaken die ik meeneem, deze zijn tienduizenden jaren oud! Bekijk hieronder bij documenten mijn aanbod voor scholen, bibliotheken en boekhandels. (zie pdf in bijlage)

 

 

 

 

 

Even over evolutie – een minicollege over het ontstaan van de aarde en haar bewoners. Van heelal tot oerknal, van ster tot miereneter, van het eerste water tot later, van oerknal naar kometenval, van mos naar vos, van eerste mens naar homo sapiens.

 

 

 

 

Mensen! Over de rest en ons. Ooit leefden er dertig mensensoorten op aarde. Nu nog maar één: de homo sapiens. We komen niet voort uit de aap. Maar: we delen wel een zelfde voorouder als de apen. Samen met hen zijn we de familie van primaten, die al tijdens de dinotijd oppopte op aarde. Klik hier voor een leesfragment.

 

 

 

 

 

 

Boeken?
Eenvoudig te boeken via de Schrijverscentrale. Tot snel!