De illustraties van Yke Reeder bij mijn Friestalige kinderboek boek ‘Abe en de Aardichman’ zijn geselecteerd voor de BIB, de twee maanden durende Biënnale in Bratislava!

De Nederlandse tak van de International Board on Books for Young People (IBBY) selecteerde naast Abe en de Aardichman nog negen inzendingen voor de 29-ste editie van de internationale tentoonstelling voor kinderboekenillustraties in Bratislava. Zo’n veertig landen vanuit de hele wereld sturen tien geïllustreerde boeken in.

Aardichman

Yke heeft mijn verhaal Abe en de Aardichman prachtig tot leven gewekt. Haar illustraties zijn net als het verhaal een ode aan de fantasie. Dat de Aardichman nu op reis gaat naar Bratislava is prachtig!

Abe en de Aardichman dingt tijdens de Biënnale in de Slowaakse hoofdstad mee naar de Grote Prijs. Het is een van de oudste en meest prestigieuze prijzen voor illustratoren van kinderliteratuur. Er worden ook vijf Gouden Appels en vijf Medailles verdeeld onder de beste illustraties uit de tentoonstelling die van 4 oktober tot en met 3 december wordt gehouden.

Het is de tweede keer dat een boek waarvoor Reeder de illustraties maakte, is geselecteerd voor de Biënnale van Bratislava. Het Fries prentenboek van het Jaar Wapper werd in 2017 ingezonden.

Bratislava

Bratislava