Het Waterloopbos – verhalen over het Waterloopkundig laboratorium

‘Het Waterloopbos – verhalen over het Waterloopkundig Laboratorium – hoe in de Noordoostpolder een natuurmonumenten ontstond’ is een serie portretten over natuurgebied het Waterloopbos en over het Waterloopkundig laboratorium in Voorst (Fl).
Ik mocht vijf mensen portretteren voor dit boek. Door de persoonlijke interviews werd het boek niet alleen een bedrijfsgeschiedenis, maar ook een geschiedenis van de Nederlandse werkvloer waar mensen kansen kregen binnen een bedrijf en doorgroeiden, waar de arbo-dienst nog niet bestond, de baas voor jou en je gezin zorgde en een baan voor het leven het summum was.
Al vele decennia geleden is het Waterloopkundig laboratorium verhuisd naar Delft, heeft Natuurmonumenten de grond gekocht en is nu een prachtig natuurgebied ontstaan met talloze herinneringen aan het nabije natte verleden. Uitgeverij Blauwdruk.

Meer over het Waterloopbos.
————————

Spelen met rivieren, havens en delta’s

Het Waterloopbos was een bijzondere werkplek. Hier werden de grote waterwerken van de 20ste eeuw uitgeprobeerd.Het was zonder twijfel ook een van de wonderlijkste onderzoeksplekken van Nederland, zo blijkt wel uit de verhalen en de schitterende foto’s in het boek dat verscheen over dit bijzondere laboratorium.
————————

Een documentaire van Marten Minkema bij VPRO’s OVT.